Пирин се включва в кампанията “Чисти и зелен Благоевград! От нас зависи!“

В събота (14 май) футболисти, треньори и служители на Пирин (Благоевград) ще се включат в мащабната кампания за почистване - “Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!”, организирана от Община Благоевград, информира сайтът на "орлетата".

Юноша на Левски може да си тръгне от Пирин
Юноша на Левски може да си тръгне от Пирин

В инициативата за пролетното почистване на града ще се включат и младите футболисти от детско-юношеската школа на отбора, както и техните треньори.

"Орлетата" ще чистят в района на стадион “Христо Ботев”, където ще бъде поставена и една от специалните шатри на кампанията. На нея ще има нужните материали за почистване.

Подобни шатри ще бъдат разположени на алеята в парк “Бачиново”, на зелените площи при общежитията на Американския университет, както и в кварталите “Струмско” (срещу супермаркет Стоми), “Запад”, “Освобождение” (пред блок Строител), “Грамада” (пред Китайския мол), “Еленово” и “Ален мак” (в двора на СК Пирин).

Официалното начало на голямото почистване ще бъде поставено в 10.00 часа от патрона на кампанията – заместник министър председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и кмета на Община Благоевград Стоянов на пл. Народни будители (пространството между сградите на РИМ Благоевград и бившия Младежки дом).

Още от БГ Футбол

Виж всички