Вилньов видя смяна на лидера в Мерцедес

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов е убеден, че в Мерцедес вече има нов лидер - Джордж Ръсел, който отново завърши пред 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън. Двамата пилоти на Мерцедес успяха да завършат 5-и и 6-и, не без помощта на Валтери Ботас, който малко преди финала сбърка на един завой и ги пропусна пред себе си.

“В Мерцедес има смяна на лидера - заяви Вилньов. - Джордж Ръсел е на вълната на успеха, а Люис Хамилтън се бори, за да не потъне. След много години без реална конкуренция е трудно човек да се събуди и да види как се е променила ситуацията. Сега Люис трябва да атакува и да се бори така, както го правеше в първите си два сезона във Формула 1. В Маями Джордж сам взе решение: оставете ме на пистата, тъй като може да излеза кола на сигурността и така и стана.”

Канадецът обаче уточни, че не е загубил вяра във възможностите на Хамилтън.

Хамилтън се отказа да критикува Мерцедес
Хамилтън се отказа да критикува Мерцедес

“Явно късметът е изоставил Люис - допълни Жак. - Не му е лесно, но Хамилтън е истински боец и шампион. Той знае какво трябва да направи, за да се върне на върха, сега остава да разберем дали ще има сили за това. Според мен, загубата в битката за титлата миналата година се оказа много тежък удар за него и той цяла зима преживява това. Знаете, че Люис смята, че е бил ограбен във финалното състезание. Но като гледаме как сега пилотира Макс, то е ясно, че той не е откраднал титлата на Люис, а я спечелил съвсем заслужено.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти