Берое ще залага вече главно на български и млади играчи

Берое ще сменя рязко курса, съобщава „Тема Спорт“. Старозагорци ще залагат вече главно на български и млади играчи. Причината за това е финансовото състояние на клуба и редуцираният бюджет след оттеглянето на ТЕЦ “Мариц-изток“ 2. Идеята ще бъде обсъдена на 3 май (сряда). За тогава ръководството и спортно-техническият щаб, начело със старши треньора Петър Хубчев, покани на специална среща цялата старозагорска футболна общественост – ветерани, фенове, представители на бизнеса, журналисти и всички заинтересовани за бъдещето на Берое. Сбирката ще започне в 19 ч. и ще се проведе на ВИП ложите на стадиона под Аязмото.

Голяма издънка на Берое отдалечи тима от Европа
Голяма издънка на Берое отдалечи тима от Европа

Ще бъдат обсъдени всички актуални въпроси, свързани с организацията в клуба, ситуацията и бъдещето на Берое, както и възможностите за развитие и финансиране през следващия сезон.

Петър Хубчев призна, че само трима играчи имат договори и за след юни – Абубакар Тунгара, резервният вратар Иван Гощев и още един юноша. На сбирката ще бъде обсъден таван на заплатите и условията, при които ще бъдат предлагани нови контракти. Самият Хубчев също все още не е преподписал, но по думите му това е просто формалност.

Подобен курс към залагане на български и млади играчи ще предприеме през лятото и Локо (Пловдив). Такъв вече изповядва Арда. Всичко е продиктувано от свиването на бюджетните рамки.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти