Реал Мадрид обмисля да съди Пике заради скандалните записи

Реал Мадрид обмисля да съди Пике заради скандалните записи

От Реал Мадрид обмислят вариант да заведат дело срещу защитника на Барселона Жерард Пике заради негови думи, които се чуват в разпространените записи от набиращия скорост скандал около организирането на турнира за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, твърди ABC Deportes. Вчера “Ел Конфиденсиал” направи обществено достояние аудиозаписи, на които се чува как опитният футболист обсъжда с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес как въпросната надпревара да бъде преместена в Рияд. Интересът на Пике е свързан с това, че неговата компания за спортни събития “Космос” се оказа с договор, според който ще вземе общо 24 млн. евро комисионна от всичко това.

В разговорите, направени преди няколко години, испанският защитник на Барса обсъжда с Рубиалес как да използват популярността на Реал Мадрид, за да постигнат целите си.

“Става дума за пари, Руби - казва Пике. - Ще изстискаме повече от саудитите, ако им кажем, че ако не дадат още, Реал няма да се съгласи да участва. Така ще вземем 1-2 млн. отгоре.”

От “Бернабеу” обаче никога не са давали съгласие името на клуба да бъде използвано в тези преговори и са наясно, че в случая Пике го е направил с цел да изнуди домакините на турнира. По тази причина сега адвокатите на столичани проучват нещата и се обмисля дали на популярния играч на Барселона и боса на федерацията да бъде потърсена съдебна отговорност.

Пике не мисли са отказване
Пике не мисли са отказване

От 2020 година турнирът за Суперкупата на Испания се премести в Саудитска Арабия за срок от шест сезона. Там четири тима - първият и вторият в Ла Лига, както и финалистите за Купата на Испания, си оспорват трофея. Според договора, показан от “Ел Конфиденсиал”, Футболната федерация на Испания получава по 40 милиона евро за сезона за всяко от шестте издания - 240 милиона общо, докато "Космос" на Пике взима по 4 милиона евро на година или общо 24 милиона.

Пике в центъра на набиращ скорост корупционен скандал в Испания
Пике в центъра на набиращ скорост корупционен скандал в Испания

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти