Левски се разделя с Андрей Жеков 🏐

Андрей Жеков вече не е старши треньор на мъжкия волейболен отбор на Левски. Договорът на наставника изтича през лятото и ръководството на клуба взе решение да потърси нови варианти за бъдещето на отбора. Миналата година Левски стигна до бронзовите медали в Суперлигата, но този сезон завърши на 6-а позиция.

Президентът на “сините”: Два мача вгорчиха сезона на Левски
Президентът на “сините”: Два мача вгорчиха сезона на Левски

"Андрей има важен принос за израстването на нашите млади състезатели, които вече придобиват все по-ключова роля в представителния тим. Благодарим му за пълната отдаденост в ангажимента към нашия проект. Той се доказа като изключителен професионалист. Обсъдихме варианти за продължаване на нашето сътрудничество и развитието на Андрей в рамките на клуба, но на този етап ще поемем по различни пътища. Решението цели надграждане, което да допринесе допълнително за изграждането на младите ни състезатели. За нас е много важно и мъжкият отбор да реализира максимално потенциала си и да се бори за призово класиране в Суперлигата. Пожелаваме на Андрей да продължи да развива своята треньорска кариера и да постигне много успехи. Надяваме се един ден отново да работим заедно", коментира съпредседателят на клуба Владимир Николов.

Левски отново ще залага на младите и на няколко опитни волейболисти през следващия сезон
Левски отново ще залага на младите и на няколко опитни волейболисти през следващия сезон

„Благодарен съм за дадената ми възможност да стартирам треньорската си кариера в Левски. Смятам, че отдадената и целеустремена работа през тези три години помогна за развитието на младите състезатели в клуба. Показателно е представянето им в различните шампионски формации на първенствата за подрастващи за този период, както и утвърждаването им като водещи състезатели в националните отбори на съответната възраст. Сигурен съм, че ги очаква добро бъдеще, стискам им палци и ще продължа да следя развитието им“, заяви Жеков.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти