Администраторите на Дарби приеха оферта от американски бизнесмен

Администраторите на Дарби приеха оферта от американски бизнесмен

Дарби Каунти може би скоро ще намери изход от дълбоката криза, в която клубът се намира от доста време. Днес администраторите, които управляват „овните“, обявиха, че са приели оферта от американския бизнесмен Крис Къркчнър. Той бе близо до това да придобие клуба още в края на миналата година, но оттегли офертата си преди Коледа и пренасочи интереса си към Престън Норт Енд. Преговорите за този клуб обаче се провалиха през миналата седмица, след което Къркчнър отново е отправил предложение за Дарби. Офертата е само за придобиването на клуба и изваждането му от администрация. Отделно бъдещият собственик ще води преговори с всички заинтересовани страни за закупуването или наемането на „Прайд Парк“.

След като офертата му е била избрана като най-подходяща за Дарби, Кърчнър ще получи ексклузивен достъп до всички поверителни акаунти и ще получи преференциален статут, за да завърши поглъщането на клуба. Според „Скай спортс“ ще са нужни минимум два месеца за смяната на собствеността.

Най-сложният момент обаче си остават преговорите с бившия собственик Мел Морис, който все още притежава клубния стадион. След като Къркчнър придобие клуба, предстоят преговори с кредиторите за изчистване на дълговете.

Още от Футбол свят

Виж всички