Гледай на живо

Евро 2024: Белгия - Румъния 1:0 /почивка/

В Алфа Ромео хвалят Ботас

В Алфа Ромео хвалят Ботас

Старши инженерът Алфа Ромео Шеви Пужолар похвали новия пилот на отбора Валтери Ботас, който преди новия сезон премина в Хинвил от Мерцедес и обясни, че финландецът създава “положително настроение”.

Валтери завърши 6-и в първото си състезание за Алфа Ромео в Бахрейн, а в Саудитска Арабия вървеше 9-и, но отпадна заради прегряване на колата. С Ботас Алфа Ромео получи постоянно присъствие в Топ 10 в квалификациите от началото на сезона.

“Мисля, че представянето на Валтери е впечатляващо - обясни Пужолар. - Но освен това, той внася и много положително настроение в екипа, като това се отразява на всички в бокса, включително и на другия ни пилот.”

Инженерът отличи и скоростта, която демонстрира Валтери.

Верстапен, Норис и Ботас коментират опасното трасе
Верстапен, Норис и Ботас коментират опасното трасе

“Валтери е много бърз и дърпа тимът напред. Това е ключът към по-доброто ни представяне. Не става въпрос само за това да си бърз на пистата, но да направиш така, че отборът да те следва, тук, в завода, в подготовката”, допълни той.

Ботас обясни слабия си старт в Бахрейн
Ботас обясни слабия си старт в Бахрейн

През миналата година Alfa Romeo окупира предпоследното място в класирането във Формула 1, но този сезон благодарение основно на Ботас отборът участва активно в битката в средата на колоната и се бори за точки.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички