Киелини: Нямахме късмет срещу България, можехме да се справим по-добре

Киелини: Нямахме късмет срещу България, можехме да се справим по-добре

Капитанът на Италия Джорджо Киелини си припомни с горчивина за равенството 1:1 с България на „Артемио Франки“ от световните квалификации. Той също така подчерта, че европейският шампион трябва да подходи със спокойствие в предстоящите плейофи за Мондиал 2022, първият от които е срещу Северна Македония в четвъртък.

България шокира европейския шампион Италия насред Флоренция
България шокира европейския шампион Италия насред Флоренция

„Нямахме късмет в мача с България, трябваше да се справим по-добре. В срещите с Швейцария пък доминирахме, но не се възползвахме от възможностите си за победа. Не мисля, че се нуждаем от нещо специално, за да се върнем на нивото, на което бяхме на „Уембли“. Трябва ни смирение, защото Северна Македония не са тук по случайност. Те имат играчи, които знаем от клубния футбол. Просто трябва да бъдем себе си, да играем нашия футбол и да го направим със спокойствие. Всичко това ни позволи да загубим много малко мачове през последните три години. Тези, които преживяха разочарованието от плейофите за предишното Световно първенство, също ще имат опита и спокойствието, за да държат емоциите си под контрол, защото това беше важен урок, който научихме.

Дали утре ще мога да играя? Добре съм и тренирам нормално. Имах някои съмнение, но всъщност се справих добре и съм щастлив да бъда тук. Предстои още една тренировка и треньорът ще вземе своите решения, но аз съм на разположение. Имайки предвид последния месец, това, че тренирам без проблеми, вече си е постижение. Нямам нужда от добро Световно първенство, за да приключа кариерата си, но би било приятно да променя тенденцията. Винаги съм имал прекрасни Европейски първенства, но опитът ми от Мондиалите не е толкова успешен. Дано обаче да приключим позитивно. Класирането за първенството е важна цел за всички нас и можем да усетим ентусиазма на феновете. Просто трябва да бъдем спокойни. Не бива да влезем в плейофите с напрежението или чувството, че ако загубим, ще останем в историята. Трябва да играем със самочувствие, а не със страх, дори това да означава да сме леко арогантни. Трябва да се насладим на тази възможност“, коментира Киелини по време на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички