Извънредно! Левски (Лом) прекратява участие във Втора лига, ще прави академия за деца

Левски (Лом) няма да играе повече в първенството на Втора лига. Решението беше взето тази вечер на заседание на ръководството на клуба. От него става ясно, че срещата в Лом от 28-ия кръг на първенството срещу Спартак (Варна) няма да се проведе, както и останалите до края на сезона. Президентът на клуба Гаврил Гаврилов коментира пред Sportal.bg защо се стигна до този ход.

"Основната причина за отказването ни е, че за осем месеца спечелихме осем точки. Преди този сезон направихме чудесна база на място, където нямаше нищо, което да показва, че се е играело футбол в Лом. Жалко, че не успяхме във Втора лига. Левски (Лом) няма да има вече мъжки отбор. Не съжаляваме обаче, че сме изградили базата. Ще продължим да я ползваме. От лятото на тази година отваряме Футболна академия за деца. 

Резултати и голмайстори във Втора лига
Резултати и голмайстори във Втора лига

Разполагаме с 20-местна леглова база. Ще извършим кастинг и ще изграждаме футболисти. Все ще помогнем на българския футбол с някой талант. Треньори в Академията ще са тези, които досега водиха мъжкия отбор – Анатоли Тонов и Венцислав Иванов. Запазваме и лекаря д-р Владимир Пекачев", заяви Гаврил Гаврилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички