Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Бастианини посвети победата си на Фаусто Грезини

Бастианини посвети победата си на Фаусто Грезини

Енеа Бастианини спечели вчера първата си победа в MotoGP и след финала я посвети на починалия бивш собственик и основател на тима Фаусто Грезини. Бастианини закъсня на старта и се оказа пети в първите метри, но след това проведе редица успешни атаки, а в последната обиколка успя да задържи зад себе си Брад Биндър.

Изборът на гуми се оказа ключов за развитието на състезанието, като Бастианини заложи на средно твърда задна гума, докато голяма част от съперниците му избраха по-веката версия.

“Спечелих в памет на Фаусто, той работи със страхотни хора в нашия отбор, а сега Надя Падовани, която е собственик на тима, успя да ни сплоти и атмосферата при нас е фантастична. Всички сме много мотивирани. Радвам се, че имах възможност да победя и да посветя победата на Фаусто”, заяви Бастианини.

Енеа Бастианини с емоционална първа победа в MotoGP след невероятно каране в ГП на Катар
Енеа Бастианини с емоционална първа победа в MotoGP след невероятно каране в ГП на Катар

Фаусто Грезини почина от коронавирус малко преди началото на миналия сезон в MotoGP.

Бастианини потвърди, че е избрал да стартира със средно твърда задна гума след загряващата тренировка, тъй като тогава е тествал този модел и е решил, че има потенциал за състезанието.

“Меките гуми не се държаха добре в бавните завои, с тях моторът подскачаше, но средно твърдата се оказа достатъчно стабилна. След загрявката си казах, че ще е добре да пробваме с този тип гума. В първата част на състезанието обаче ми беше доста трудно, тъй като тези, които карах с меките гуми бяха по-бързи, но в последните 7 обиколки се видя, че сме направили най-добрия избор. Това ми позволи да догоня лидерите и след това да спечеля.”

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички