Невил призна, че навивал Джерард за Манчестър Юнайтед, но бил отрязан за 30 секунди

Невил призна, че навивал Джерард за Манчестър Юнайтед, но бил отрязан за 30 секунди

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил призна, че е опитал с цялата си настоятелност да убеди Стивън Джерард да напусне Ливърпул и да отиде на „Олд Трафорд“, но в рамките на секунди халфът на мърсисайдци категорично е отхвърлил тази възможност.

"Това се е случвало няколко пъти по времето на лагерите с националния отбор на Англия (б.ред. - това да убеждава играчи на други клубове да се присъединят към Манчестър Юнайтед). Знаете, че говорих с Алан Шиърър по време на Евро 96. Аз обаче бях по-млад и нямаше как този разговор да бъде много сериозен. Определено с Уейн Рууни също сме говорили, но пък той бе доста по-млад, така че не можеше да го поставяш под голям натиск. С Джерард обаче действах с цялата си настоятелност. Исках да се махне оттам. Честно казано, отговорът на Стиви бе: „аз и семейството ми никога няма да можем да се върнем в Ливърпул отново, ако това стане“. Разговорът бе много кратък. Той беше много лоялен, фенове на Ливърпул. Не беше чак толкова лоялен, когато Джон Тери отиде в стаята му да говорят. Мисля, че Тери изкара около 10 минути. Аз получих отказ след само 30 секунди“, разказа с усмивка Гари Невил пред „Скай спортс“.

Джерард остана лоялен към Ливърпул почти през цялата си кариера, като единственият друг клуб, за който игра, бе ЛА Галакси. 

Още от Футбол свят

Виж всички