Ожие поведе на Льоб преди финалния ден на Рали Монте Карло

Осемкратният шампион в Световния рали шампионат (WRC) Себастиен Ожие (Toyota) си осигури аванс от 21.1 секунди спрямо деветкрания първенец Себастиен Льоб (M-Sport Ford) преди финалния ден на тазгодишното Рали Монте Карло.

Себастиен Льоб изпревари Ожие във втория ден на Рали Монте Карло
Себастиен Льоб изпревари Ожие във втория ден на Рали Монте Карло

Двамата французи, които карат с ограничена програма през 2022 година, отново показаха своята класа и дръпнаха с повече от минута на третия Крейг Брийн (M-Sport Ford), който има пасив от 1:26.0 спрямо Ожие. Действащият шампион бе най-бърз в две от днешните пет етапа, с което успя да заличи пасива си от 9.9 секунди, който имаше след вчерашния ден.

Останалите три отсечки също бяха спечелени от пилоти на Toyota като Елфин Евънс триумфира в първото изпитание за деня, а Кале Рованпера в последни две, което го доближи на 37.8 сек от Брийн. Евънс, който бе трети след вчерашния ден, обаче допусна сериозна грешка в 11-я етап, който дори бе прекъснат заради неговата спряла кола.

Все пак с помощта на феновете уелсецът успя да се върне на пътя, но с пасив от над 20 минути спрямо лидерите. Грешката на Евънс дойде в много неприятен за него момент, тъй като по това време той бе водач сред пилотите с пълна програма през 2022 година, въпреки че фактически бе трети в ралито, в което сега заема позиция извън първите 25 преди финалните изпитания утре.

Те ще са общо четири на брой с дължина от 67.26 километра. Първата отсечка за последния ден на Рали Монте Карло 2022 започва в 9:45 часа сутринта българско време, а финалната, в която ще бъдат раздадени и бонус точките е от 13:18 часа.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти