Себастиен Льоб изпревари Ожие във втория ден на Рали Монте Карло

Себастиен Льоб изпревари Ожие във втория ден на Рали Монте Карло

Деветкратният световен рали шампион Себастиен Льоб (M-Sport Ford) излезе начело след края на втория ден на Рали Монте Карло, първи кръг за сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC). 

Легендарният французин започна деня с четири поредни етапни победи, с които си осигури аванс от 14.5 секунди спрямо Елфин Евънс (Toyota) и 15.9 спрямо победителят от снощните две изпитания Себастиен Ожие (Toyota). В последните две отсечки за деня обаче Льоб загуби 6 секунди спрямо Ожие, който бе най-бърз във второто минаване на „Вал дьо Шалван“ и така намали пасива си на 9.9 секунди спрямо сънародника си.

В същото време Евънс загуби още 7.5 секунди от Льоб и така заема третата позиция в класирането в края на втория ден на Рали Монте Карло, с пасив от 22.0 сек. Уелсецът продължава да е първи от пилотите с пълна програмата във WRC през 2022, тъй като и Льоб, и Ожие ще участват само в част от ралитата. Договорът на Льоб е само за откриващия кръг, а програмата на Ожие със сигурност ще включва още няколко старта.

Етапна победа днес записа и Гъс Грийнсмит (M-Sport Ford), който обаче се движи седми в подреждането с пасив от 1:08.4 спрямо съотборника си Льоб. Третият пилот на „синия овал“ Адриен Фурмо претърпя тежък инцидент още в първия етап за деня и трябваше да напусна надпреварата. Все още не е ясно дали той ще може да рестартира утре, но почти сигурно пораженията по неговата Puma ще се окажат твърде големи.

Утре за пилотите предстоят нови 92.46 състезателни километра, които ще бъдат разделени в пет скоростни етапа. Първият от тях започва в 9:17 часа сутринта българско време, а последният в 16:16 часа.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти