Валентич: Всеки играч и треньор трябва да дава всичко за клуба

Валентич: Всеки играч и треньор трябва да дава всичко за клуба

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде обширно интервю пред Botev Media. От лагера в Дубай наставникът на "канарчетата" отговори на множество въпроси, които вълнуват "жълто-черната" общественост. В събота от клуба ще публикуват и втората част на разговора с наставника на пловдивчани.

В първата част на интервюто Валентич споделя мнението си за лагера на тима в Дубай, впечатленията си от новото попълнение Мохамед Брахими, както и очакванията си за предстоящата контрола с руския гранд Зенит. 

"На всеки лагер си мисля, че най-важното за нас е да тренираме без някоя сериозна контузия. И към момента три дни преди края сме в добра кондиция. Тонев не тренира с останалите, но проблемът не е голям и ще се завърне до няколко дни. Дойдохме тук заради съоръженията, доброто време и това е най-важното за лагера. Изказвам големи благодарности на клуба, че ни даде такива възможности", каза Валентич. 

"Отношението към тренировките е перфектно. Има голямо надграждане при Тошко и Маркиньос. Така както работят е това, от което имаме нужда. Голямо надграждане има и у Работов, а също така у Чернев и другите млади играчи. Започнахме един процес с Тонев преди три месеца и показателно за това са страхотните му първи 45 минути срещу Легия. Нашата работа е да продължим да го изграждаме, за да постигне физическия си потенциал. Ако Тошко и Маркиньос продължат по същия начин ще имаме трима много по-добри играчи през втората половина на сезона", заяви треньора.

Още от БГ Футбол

Виж всички