Матей Казийски: Този отбор на Тренто винаги ме кара да се чувствам млад

Матей Казийски: Този отбор на Тренто винаги ме кара да се чувствам млад

Българската волейболна звезда и капитан на италианския гранд Итас (Тренто) Матей Казийски беше гост в седмичния епизод на предаването "RTTR Volley" по местната телевизия RTTR. Ето някои от най-интересните акценти от дългото интервю на Казийски пред Сара Раванели:

Матей Казийски и Тренто на полуфинал за Купата на Италия
Матей Казийски и Тренто на полуфинал за Купата на Италия

"Не чувствам особена отговорност в този отбор, който е съставен от добри момчета, които са и много качествени играчи. Следователно няма абсолютно никаква нужда да говоря или да казвам нещо, защото всеки знае коя е правилната посока, в която да вървъм. Много съм горд, че съм капитан на този Тренто. Съотборниците ми винаги ме поддържат млад."

36 1/4-финал за Купата на Италия: Итас Трентино (Тренто) - Веро Волей (Монца) 3:0 🏐

"В сравнение с годините, в които попаднах под светлината на прожекторите, днешните млади играчи са много по-завършени от техническа гледна точка. Те имат опит, който аз нямах на техните години, и който трябваше да натрупам с времето. Тенденцията се промени, сега играчите са по-многостранни отколкото преди, в периода, в който се утвърждавах, имаше повече специализация на постовете."

"Младото лице на този Тренто може да се счита както за предимство, така и за недостатък, защото ако от една страна влагаме много енергия и желание да играем на полето, то от друга страна понякога ни липсва малко опит и спокойствие за овладяване на определени ситуации".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти