Раева: Министър Василев лъже! Не мога да позволя да се внушава на колеги, че ние сме ползвани с привилегии

Президентът на БФХГ Илиана Раева отговори остро на министъра на младежта и спорта Радостин Василев след брифинга, който той даде. Раева призна, че е потресена от това, което е чула от Василев. Ето какво каза още тя:

Василев за Илиана Раева: Виждам последните писъци на статуквото, ще разоблича лакеите на мафията
Василев за Илиана Раева: Виждам последните писъци на статуквото, ще разоблича лакеите на мафията

„Потресена съм да говори за моето психическо състояние с такава ирония. До вчера бях болна от коронавирус, затова бях с шапка. Докторите казаха да внимавам да не изстина. Не съм отправила нито един упрек към това ръководство на министерството, както и към госпожа Дашева. В никакъв случай не съм казала, че съм недоволна. Това, което съм написала, е 100%-ова истина. Това е целенасочена атака към семейството ми и към мен. Надявам се да не е към БФХГ. Не знам защо казва, че ние сме били облагодетелствани. Всяка година на нас ни се режеше от бюджета, а после търсихме спонсори да спасим плановете си. Изумена съм от това, което казва той. 

Опитва се да настройва федерациите. Колегата от батутите каза, че е добре да се използват хора от федерациите за програмата. Казах какви са ми притесненията. 1,5 млн. от мафията? Разбирате ли за какво става въпрос? 2018-а година БФХГ няма зала за националните отбори. Преди 3 години Министерски съвет гласува да ни дадат милион и 500 хиляди за разширение на базата. Три години това беше ходене по мъките. Най-накрая оправихме документите. Той излъга. Тези пари са дадени на НСБ, а не на федерацията. Станах обидена и си тръгнах, опита се да ме засегне на психическо състояние и възпитание, но няма как да ме засегне. Познавате ме отдавна, но това беше лъжа. Толерирана федерация от мафията? Толкова обиди каза за нас, но не помня“, отчете Раева.

5 Илиана Раева с изказване след пресконференцията на Радостин Василев

„Лъжа след лъжа. Аз не запомних всичко. Няма как да кажа на Пламен на малко име. Той няма как да разбере кой е този Пламен. Тук се опита да се внуши на журналистите някаква моя демонична характеристика. Нямам сили да викна след коронавируса. Афектирах се, когато започна да говори за нас пред федерациите. Защо намеси съпруга ми? Не мога да позволя да се внушава на колеги, че ние сме ползвани с привилегии. Всяка година министърът ни орязваше парите и трябваше да търча по спонсори. Изумена съм от този човек, за мен това е атака. Трупа някакъв авторитет на гърба на някои хора и федерации. Министър Иванов, Нейков, Мариана Георгиева, Лечева, Красен Кралев, Андрей Кузманов – никой никога не е имал проблем с нас, нито с мен като президент и винаги сме работили при прекрасни условия, така че в този смисъл може да се каже, че ние сме били любимата федерация на всички министри. 

Той е министър и трябва да работи с всички федерации. Да видим как ще работим. Мисля, че всички видяхте за какво става въпрос. Не за първи път. Ако това е било в следствие на писмото от Наско, той изгуби тона и възпитанието. Той ехидно ни се смее и ми обясняваше неща за Наско.

Илиана Раева: Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен, останах шокирана
Илиана Раева: Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен, останах шокирана

Може би отношението е лично към мен. Нямам обяснение от какво е продиктувано. Никога не съм имала отношения с този човек. Познаваме се бегло. Знам, че е бил футболен юрист. Дори мисля, че съм го използвала да ми помогне в една ситуация с Катрин Тасева. Нямам обяснение за тези откровени обиди към мен като човек и личност. Мисля, че той трябва да обърне внимание на състоянието си, защото той лъга без да му мигне окото. Той се опита да покаже, че властта е в него и той коли и беси – хайде. 

Каква среща да искам? При всички случаи трябва да искаме такива с него. Предстои ни СП, Световна купа, имаме юбилей. Аз съм объркана и нямам никаква представа откъде идва тази атака и за какво става въпрос. Той ни обяви федерация на мафията. Опитва се да настройва федерациите една срещу друга. Той ще е министър колко време? Ние всички оставаме колеги. 

5 Илиана Раева с изказване след пресконференцията на Радостин Василев

Ваши колеги ми казаха, че ще има брифинг и на него ще се говори за мен. Върнах се с колата от вкъщи и казах, че ще слушам и ако се наложи – аз ще направя такъв след това. Не влязох в залата, защото ми дадоха съвет. Исках да чуя какво ще говори. Поведението му е много плашещо. През цялото време бях обгърната с дебело палто поради болестта. Нас не спират да ни проверяват. Няма от какво да се плаша за такова нещо, но напада некоректно федерацията. Просто много съм шокирана. Този човек действа от позицията на силата – това е. Нещо ще се опитва да доказва кой е хванал, какви е хванал. Нека ни проверяват, но да не се лъже и да се казва това, което е казано“, завърши Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти