Василев за Илиана Раева: Виждам последните писъци на статуквото, ще разоблича лакеите на мафията

Министърът на спорта Радостин Василев отговори на президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, която по-рано днес го остро го атакува с пост във "Фейсбук".

Илиана Раева: Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен, останах шокирана
Илиана Раева: Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен, останах шокирана

"Да се урежда финансиране и пари с обаждания по телефона, ако някой си мисли, че може да разговаря така с министъра, се е заблудил.

Някой ако е живял в заблуда, че по този начин може да комуникира, се е заблудил. Не визирам г-жа Раева. Най-важното нещо е, че записвахме срещата. Ето ги твърденията на г-жа Раева и ще говорим по тях.

Никой не разбра защо напусна залата. След това прочетохме изявлението й, което не отговаря на истината в голямата си част. Самото присъствие с шапка е неуважение към институцията.

7 Министърът на спорта отговаря на Илиана Раева в извънредна пресконференция

Не знам дали разбирате, че когато един човек е дошъл недобронамерен, каквото и да му кажеш, търси конфронтация.

Федерацията по Художествена гимнастика, на фона на останалите федерации, се е ползвала с финансов комфорт. Казах й, че тя е от най-финансираните федерации и е имала не само изключителен финансов комфорт. Тя каза, че това я обижда.

Аз съжалявам, че изпада в такова състояние. Не мога да отговарям за психическото й здраве. Може би трябва да потърси професионална помощ. Днес тя ми се обиди, вчера - нейният съпруг. Влизаме в семейни войни.

Г-жа Раева дойде да действа агресивно. 

Написа пост, който е преднамерен, нечестен, лъжлив. Аз съм един от хората, които изобличават лъжи и затова ви събрах.

Позволи си да ме търси по телефона. Ако тя е свикнала да говори с по този начин с Кралев и предишния премиер Борисов, аз не мога да говоря по този начин с федерациите. Днес казах, че всички са добре дошли.

Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години на сервилните лакеи на мафията. Тя е завладяла българския спорт. Започвам жестоки проверки.

Вероятно някой може да е чул, че Българската федерация по художествена гимнастика ще е проверявана за дълъг период назад и иска да ме вкара в скандал. 

7 Министърът на спорта отговаря на Илиана Раева в извънредна пресконференция

Ако искате слушаме и гледаме срещата. Никога не съм нападал нея и нейния съпруг.

Няма да позволя на председателя на една федерация да извива ръцете на министъра. Как имало 1,5 млн. при Пламен. Говорят си на малки имена.

Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Само, че за мен те са г-н Манолов и г-жа Раева. Ако някой има други намерения, ще ги разоблича бързо.

В момента, в който г-жа Раева напусна залата, 50 федерации си отдъхнаха.

Виждам писъците, последните стенания на статуквото, на мен ми доставя удоволствие. Мога да давам пресконференции всеки ден. 

Г-жа Раева мисли, че е “аз те мразя”, “ти ме мразиш”. Няма такова нещо. Ако тя така е свикнала в общуването, в семейството си, ние ще я ограничим. За съжаление се оказва, че на някои и да искаш да им помагаш, те са недоволни. 

Получавам обаждания, намеци: “тук ще видиш”. Нищо няма да видя, те ще видят. Мина времето, когато някой може да плаши", каза Радостин Василев.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти