Александър Иванов: Надяваме се от НВЛ да преосмислят нещата и да настъпят корекции за Купата

Президентът на волейболния Хебър (Пазарджик) Александър Иванов бе сред присъстващите в Пресклуб "България", които приеха приза за Отбор №1 на месец декември. След като благодари за признанието, той говори за предстоящите две домакинства с Кнак (Рьозерале) от Шампионска лига. В същото време изрази своята позиция за формата на българския шампионат и провеждането на финалната фаза на Купа България при мъжете в Бургас, която събира осем отбора за четвъртфинали, полуфинали и финал.

Теодор Салпаров: Полското първенство е на светлинни години от българското
Теодор Салпаров: Полското първенство е на светлинни години от българското

"Можехме да откажем мача с Рьозеларе и да искаме служебна победа с 3:0. Имахме консултации с CEV и с тима на Кнак. От Европейската конфедерация ни помолиха да намерим компромисно решение. Направихме го и се съгласихме на две поредни домакинства. Не сме тук да играем едно лято и да приключим. Желанието ни е да градим. Освен това, искаме да направим празник за града и за феновете ни", каза Иванов.

Хебър с две домакинства на Кнак (Рьозеларе) за Шампионската лига през февруари🏐
Хебър с две домакинства на Кнак (Рьозеларе) за Шампионската лига през февруари🏐

"Да изиграем тези два мача с Кнак от Шампионската лига най-малкото е феърплей. Мислим и за феновете ни. Тези дати 16 и 17 февруари бяха единственото свободно време, в което можехме да приемем белгийците. Настина ще се получи истински волейболен празник, защото в една седмица ще има три страхотни домакинства. Ще играем два пъти с белгийците, а след това приемаме и Нефтохимик 2010 (Бургас)".

Камило Плачи: Струпването на много отбори в Бургас за Купата на България крие големи рискове
Камило Плачи: Струпването на много отбори в Бургас за Купата на България крие големи рискове

Относно българския шампионат и предстоящия турнир за Купата Александър Иванов каза следното:

"Не е добре, че форматът на първенството всяка година може да се сменя. Това не е полезно нито за състезателите, нито за клубовете, които търсят спонсори. В следващите 3 години ще имаме различни формати. Ще минем на 14 отбора, на 12 и евентуално на 10. Така обаче не можем да направим конкурентен продукт за спонсорите. И сега има две големи фирми, които искат да ни помагат. Целта на Хебър е да задържи бюджета, но да намалим субсидията от Общината. Трябва да стартираме дискусия по тези въпроси, защото няма как нещата да са ОК."

"Относно финалната фаза на Купата, нашият клуб изрази своята позиция на неодобрение. В тази пандемична обстановка струпването на много отбори води до реална опасност от заразяване. Изпратихме нашето предложение до НВЛ за турнира за Купата, но получихме негативен отговор. Все пак има време. Надяваме се от НВЛ да преосмислят нещата и да настъпят корекции за Купата."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти