Тухел: Не ме интересуват мачовете, а здравето на футболистите

Мениджърът на Челси Томас Тухел описа детайлно каква е ситуацията в клуба, след като доста футболисти се оказаха заразени с COVID-19. Лондончани поискаха отлагане на двубоя срещу Уулвърхамптън, но получиха отказ. Срещата на “Молиню” завърши 0:0 и “сините” се отдалечиха на 6 точки от водача Манчестър Сити

“Не знам колко близо сме били до отлагането на мача. Подготовката ни беше затруднена, защото всеки ден се появяваха нови случаи на заразени. Пътувахме с автобус три часа, после обядвахме и след това разбрахме за още един положителен тест - на Жоржиньо. Очевидно фактът, че всички футболисти бяха заедно в автобуса и се храниха заедно, се оказа недотатъчен за да бъде отложен двубоят. При тези обстоятелства няма как да искам от играчите да са пределно концентрирани. Ситуацията определеноне беше спокойна”, каза Тухел. 

Челси поискал отлагане на мача с Уулвс
Челси поискал отлагане на мача с Уулвс

“Изразих мнението си. Не мога да сравнявам положението, в което се намираме, с това на другите отбори. Просто не е безопасно. Говорим как трябва да пазим футболистите, но те са изложени на риск. Няма да се изненадам, ако след последните тестове има още заразени. Как да го избегнем, когато играчите пътуват в един автобус и се хранят заедно?, продължи германецът. 

“Мачовете не ме вълнуват толкова, колкото здравето на футболистите. Днес пуснахме Ковачич, който допреди 10 дни беше с коронавирус. Трябваше да го пуснем и чия е отговорността? Игра и Канте, който имаше само една тренировка преди това. Чалоба беше само с две занимания и вероятно получи нова контузия. Такава е ситуацията. Но ако ни кажат, че трябва да играем, ще играем”, добави Томас Тухел.

Още от Футбол свят

Виж всички