Барселона активно търси купувачи за трима през зимата

Барселона активно търси купувачи за трима през зимата

Барселона активно търси купувачи за трима свои играчи по време на януарския трансферен прозорец. На "Камп Ноу" се надяват да успеят да продадат Филипе Коутиньо, Сержиньо Дест и Самюел Юмтити, а парите, които ще получат, да инвестират в нови попълнения, пише "Марка".

Президентът Жоан Лапорта е обещал на треньора Чави Ернандес, че ще му осигури поне две качествени попълнения през зимата. Към момента обаче ситуацията в клуба е такава, че той не може да привлича нови, преди да се раздели с някои от настоящите си футболисти и точно заради това спешно се търсят купувачи за въпросните трима футболисти.

Коутиньо показа някои добри игри от началото на сезона, но за момента това не е достатъчно, за да си спечели доверието на Чави, който е дал зелена светлина за негова продажба.

Юмтити отдавна е нарочен за гонене, но до момента каталунците така и не могат да му намерят нов отбор. Те ще направят нов опит да го продадат през януари.

Дест играе редовно от началото на сезона, като е записал 16 мача във всички турнири. Въпреки това и той е сред нарочените за гонене. Към американеца има интерес от страна на Байрен (Мюнхен), така че шансът за негова продажба на този етап е най-голям.

Още от Футбол свят

Виж всички