Ново претърсване в офисите на Ювентус, разследват трансфера на Роналдо в Юнайтед

Ново претърсване в офисите на Ювентус, разследват трансфера на Роналдо в Юнайтед

Ювентус съобщи, че италиански прокурори са наредили ново претърсване в офисите на клуба. То е част от разследването на финансовите им дела, включително трансфера на португалеца Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед. От клуба увериха, че винаги са действали съгласно законите и изцяло сътрудничат на властите.

Разпитват Роналдо във връзка с разследването на Ювентус
Разпитват Роналдо във връзка с разследването на Ювентус

Прокуратурата в Торино обяви през миналата седмица, че води разследване, касаещо куба и някои от ключовите фигури в него, включително президента Андреа Аниели и вицепрезидента Павел Недвед, с основен акцент трансфери на футболисти. Проверката е заради съмнения за фалшиви данни, подадени към инвеститорите и фактури за неосъществени транзакции. Италианската финансова полиция претърси офисите на Ювентус още през миналата седмица, изземвайки документи за трансфери на футболисти между 2019 и 2021 година. Грандът от Торино пострада сериозно от пандемията от коронавирус и се опитва да събере 400 милиона евро, продавайки нова серия акции, за да намали дълговете си.

За да се стигне до трансфера на Роналдо, от Ювентус се споразумяха с Манчестър Юнайтед през август за продажбата на стойност 23 милиона евро, включително 8 милиона при постигането на определени цели от играча. Все още не е ясно коя част от трансферната сделка е предизвикала проверката на прокуратурата. Италианският Ювентус бе сред основателите на неосъществения турнир Суперлига по-рано тази година, с който планираше да подобри финансовото си състояние.

Още от Футбол свят

Виж всички