Ракетата е четвъртфиналист в Шампионата на Обединеното кралство по снукър

Ракетата е четвъртфиналист в Шампионата на Обединеното кралство по снукър

Голямата снукър звезда Рони О'Съливан продължава успешния си поход в Шампионата на Обединеното кралство, след като се класира на четвъртфиналите с победа 6:3 над Нопон Сенкам. В решителния фрейм той направи сенчъри брейк от 120 точки, който беше номер 1123 в кариерата му и 127 в Йорк.

Ракетата не се представи на възможно най-доброто си ниво и беше поставен под напрежение в първата половина на двубоя, като можеше и да изостане с два фрейма след интервала. Той направи някои нехарактерни пропуски, но като цяло дори когато изоставаше във фреймовете, успеваемостта на ударите му за вкарване бе 92% и я поддържаше през целия мач.

Джъд Тръмп също разочарова в Шампионата на Обединеното кралство по снукър
Джъд Тръмп също разочарова в Шампионата на Обединеното кралство по снукър

О'Съливан ще се изправи срещу Kaйрън Уилсън или Бен Ууластън на четвъртфиналите, а този дуел ще бъде същински "финал преди финала", предвид огромния брой отпаднали рано-рано топ играчи. Схемата събра точно двамата останали в играта до този момент състезатели от топ 10 на световната ранглиста и крайният изход може да подскаже до голяма степен кой ще бъде шампионът.

Рони изоставаше с 2:3 срещу Сенкам и имаше вероятност дори резултатът да стане 2:4, но оттам и тайландецът не се възползва от малките си възможности да завърже допълнително интригата. Гения от Чигуел направи топ брейкове от 76 (разчистване), 98, 59 (разчистване), 74 и 120.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти