Джъд Тръмп също разочарова в Шампионата на Обединеното кралство по снукър

Джъд Тръмп също разочарова в Шампионата на Обединеното кралство по снукър

Световният номер 2 Джъд Тръмп, който беше считан и за топ фаворит, отпадна безславно още в третия кръг на Шампионата на Обединеното кралство след неубедително представяне и загуба 3:6 от Матю Селт. Продължава изброяването на най-добрите играчи, които напускат Йорк още преди осминафиналите - вече девет, включително още Марк Селби, Нийл Робъртсън, Шон Мърфи, Динг Дзюнхуей, Джон Хигинс, Ян Бингтао, Стюърт Бингам и Марк Уилямс.

Тръмп беше далеч от най-доброто си ниво и освен многото непредизвикани грешки в почти всеки фрейм, направи най-високия си брейк от едва 68 още в първата партия, а после следващата му най-голяма серия бяха нищожните за стандартите му 44 за 2:1. Той можеше да поведе с 3:1 на интервала, но Селт успя да изравни на 2:2, като след почивката вече беше подчертано доминиращ на масата.

Показателен за отличното състояние на Селт беше печелившия му брейк - тотално разчистване - 128 за крайното 6:3. В следващия кръг той ще се изправи срещу позабравения на голямата сцена Бари Хоукинс.

Още от Снукър

Виж всички