Сари даде Клоп за пример и заяви: Трябва да имаш ясни идеи

Сари даде Клоп за пример и заяви: Трябва да имаш ясни идеи

Наставникът на Лацио Маурицио Сари е убеден, че ще му бъде нужно още време, за да развие успешен проект начело на отбора. Той даде за пример мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, въпреки че допусна фактологически  грешки при цитирането на статистиката на германеца в първите му два сезона на „Анфийлд“.

„Трябва да имаш ясни идеи. Ливърпул не побеждаваха веднага при Клоп. В първия му сезон те завършиха 11-и (всъщност 8-и – б.р. ), а във втория му бяха 8-и (всъщност 4-и – б.р.). Трябват ни по-широки възгледи. Аз не съм Клоп, това е ясно. Проблемът не е тактически. Отборът е пасивен и затова губи, тактиката не е от значение. Трябва да се презаредим след изморителния период. Понякога сме успешни, а друг път – не. Не съм говорил с клуба за конкретни трансферни цели. Просто съм споменал от какво се нуждаем. Според мен трябва да седнеш и да планираш следващите два-три трансферни прозореца, а не да чакаш да се появи някоя добра възможност.

Аз винаги искам да печеля мачовете, въпреки че трудностите са очевидни. В трите мача след паузата заради националните отбори ние спечелихме само три точки. Също така не печелим много точки след двубоите ни в Лига Европа. Ако все пак погледнете нормалните мачове, статистиката ни е доста добра. Програмата не е малък проблем в днешния футбол, защото, за разлика от миналото, сега винаги играем на всеки три дни. Проблемът не е тактически, а психически и несъзнателен. В неделя срещу Наполи знаехме, че ще загубим още на почивката, това беше ясно и ме разочарова“, коментира Сари на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички