Марк Селби и Марк Уилямс отпаднаха рано-рано в Йорк

Марк Селби и Марк Уилямс отпаднаха рано-рано в Йорк

Световният шампион Марк Селби продължава неубедителното си представяне през този сезон и отпадна още във втория кръг на Шампионата на Обединеното кралство по снукър. 

За първи път от 15 години без Динг Дзюнхуей в "Мастърс"
За първи път от 15 години без Динг Дзюнхуей в "Мастърс"

Веселяка от Лестър бе сразен с 2:6 от Хюсеин Вафей, а в същото време Марк Уилямс последва съдбата му след драматично 5:6 срещу Антъни Хамилтън. Уелския дракон призна, че е заспал за секунди по време на мача - той наскоро изкара COVID-19 и все още чувства сериозна умора.

Рони О'Съливан продължава по план в Шампионата на Обединеното кралство
Рони О'Съливан продължава по план в Шампионата на Обединеното кралство

Селби и Уилямс се присъединяват към Нийл Робъртсън, Шон Мърфи, Динг Дзюнхуей и Ян Бингтао сред топ играчите, които напуснаха Йорк още преди втората седмица на турнира.

Конкретно за световния шампион това е ново разочароващо представяне в ранкинг турнир през настоящата кампания, като все още не е стигал осминафинал в нито един от изиграните досега. В "Шампион на шампионите" пък той загуби с 3:6 от Бингтао във финала на групата си. 

Световният номер 63 Вафей пък постигна втора знакова победа през сезона, след като по-рано в квалификациите за Германския Мастърс бе разгромил Рони О'Съливан с 5:0. Сега той поведе със същия резултат чрез брейкове от 109, 69, 55 и 56, въпреки че Селби изпусна лесна черна за спечелване на третия фрейм. Англичанинът се опита да върне интригата с две поредни партии и поредица от 80, като можеше да направи 5:3, само че пропусна последната розова. Фреймът бе решен с финални удари по извадена черна и с флук Вафей я вкара в среден джоб, докато пробваше сейфти.

Марк Уилямс пък поведе с 3:0 и 4:2 на Антъни Хамилтън, но след това световният номер 56 спечели три поредни партии и после двамата влязоха в решителен фрейм. Уилямс първи имаше шанс в него, но спря рано на 21, а бившият шампион в Германския Мастърс направи страхотен печеливш брейк от 70 за престижната победа.

"В 30-те ми години професионален снукър за първи път ми се случва да задремя по време на мача. Заспал съм за пет секунди и се събудих, защото главата ми се отпусна и клюмна, като ми трябваше малко време да разбера къде се намирам. Чувствам се все по-добре след COVID, но все още изпитвам голяма умора. Въпреки това се получи много хубав мач", каза Уилямс.

Още от Снукър

Виж всички