За първи път от 15 години без Динг Дзюнхуей в "Мастърс"

За първи път от 15 години без Динг Дзюнхуей в "Мастърс"

За първи път от 2006 година насам първата щека на Азия Динг Дзюнхуей няма да участва в най-престижния #snooker турнир извън ранкинг системата - "Мастърс". Китайския дракон загуби с 3:6 от Сам Крейги във втория кръг на Шампионата на Обединеното кралство и така няма как да надскочи 25-ата си позиция в класирането "Надпреварата за Мастърс", където само топ 16 получават билет за "Александра Палас" през януари 2022 година.

Рони О'Съливан продължава по план в Шампионата на Обединеното кралство
Рони О'Съливан продължава по план в Шампионата на Обединеното кралство

Световният номер 55 Крейги постигна един от най-значимите успехи в кариерата си чрез брейкове от 55, 69, 105 и 84 за забележителната победа. Динг пропусна няколко черни от оригиналната им позиция и като цяло беше стряскащо далеч от най-добрата си форма, а след интервала опита да се върне в битката с брейкове, но съперникът му не позволи обрат.

В любопитен сблъсък между двама азиатски бързаци Джао Шинтонг елиминира Тепчая Ун-Ну с 6:5 в много приятен за гледане мач със средна продължителност на фреймовете от само 14 минути. Джао комбинира 15 червени с 15 черни при изоставане с 0:3, но излезе от позиция по жълтата и трябваше да спре на 120. Ун-Ну пък водеше с 66-30 в решителната 11-а партия, но си седна на стола и с разчистване на стойност 43 китаецът стигна до успеха.

Стивън Магуайър напомни за себе си, демонстрирайки завидна форма при разгрома 6:1 над Тян Пънгфей чрез серии от 75, 127, 104, 73 и 90. Забавното е, че следващият му съперник Люка Бресел всъщност е отседнал в апартамента му в Йорк за турнира, но шотландецът се зарече да го изгони при това положение.

Още от Снукър

Виж всички