Пиоли: Направихме твърде много грешки

Пиоли: Направихме твърде много грешки

Наставникът на Милан Стефано Пиоли обясни домакинската загуба с 1:3 от Сасуоло с прекалено многото грешки, които отборът му допусна в днешния мач.

Сасуоло отново шокира Милан на “Джузепе Меаца”
Сасуоло отново шокира Милан на “Джузепе Меаца”

“Липсваше ни острота, защото направихме твърде много грешки. Имахме толкова много половинчати положения, от които обаче не се възползвахме заради грешните си решения. Когато поведохме, не задържахме преднината си за повече от три минути, а това са ключовите моменти в мача. Ясно е, че нещо не сработи. Не видях липса на концентрация. Мисля, че психически не бяхме достатъчно остри и вземахме грешните решения. Нашият подход в защита изисква ситуация един срещу един. Просто ние загубихме няколко такива днес срещу качествени играчи като Джанлука Скамака и Доменико Берарди. Никога не става въпрос само за защитата. Губехме топката прекалено лесно и определено не трябваше да допуснем третия гол.

Не мисля, че подходът ни е бил грешен, просто нашите избори бяха грешни. Наясно сме със силните и слабите ни страни, така че трябва да продължим да работим. Направихме много силно начало на сезона, но в последните мачове малко се отпуснахме заради няколко ситуации. Въпреки това можем да се върнем на прав път. Този състав беше изграден за два турнира, така че се надяваме, че ще останем в Шампионската лига възможно най-дълго. Използвах петима играчи, които не стартираха в Мадрид, точно за да разполагме със свежи крака и умове. Сасуоло обаче е технически надарен и бърз отбор, който ни създаде истински проблеми. Искам да се обърна към нашите фенове, които наистина ни подкрепяха от началото до края. Те никога не ни разочароват и заедно с тях ще стигнем далеч”, коментира Пиоли след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички