Влахович: Ибрахимович ми каза да не се отказвам и да продължавам напред

Влахович: Ибрахимович ми каза да не се отказвам и да продължавам напред

Головата машина на Фиорентина Душан Влахович говори за своя идол - Златан Ибрахимович. Нападателят на “виолетовите” изрази своето възхищение към звездата на “росонерите”, но беше категоричен, че не се вижда като негов наследник.

“Всеки мач срещу Милан е специален за мен, защото всички знаят, че Ибрахимович е моят идол. В събота аз вкарах първите ми два гола срещу Милан и ги победих за първи път. Това ми донесе голямо удоволствие. Искам да поздравя целия отбор и треньорския щаб, както и да благодаря на всички за тяхната подкрепа. Надявам се да продължим по същия начин.

Фиорентина сложи край на непобедимата серия на Милан в зрелищен мач
Фиорентина сложи край на непобедимата серия на Милан в зрелищен мач

Що се отнася до сравненията с Ибрахимович, не се чувствам като негов наследник и смятам, че всеки трябва да следва своя собствен път. Историите за Ибрахимович и Влахович определено са приятни. Той е голям шампион и е сред най-великите нападатели в историята на футбола. Трябва да постигна много, за да се доближа до неговото ниво. Фактът, че той все още играе на топ ниво, говори достатъчно за него, глада му за успехи и характера му. Той е голям образец за пример заради всичко, което прави, и енергията, с която работи. Опитвам се да следвам своя собствен път, да работя повече върху себе си, да се подобрявам и да постигам най-добрите резултати. Така че се надявам, че може би ще успея да се доближа до него в бъдеще.

Двамата с него си поговорихме миналия сезон след загубата ни с 2:3 от тях във Флоренция. Аз отидох до съблекалнята на Милан, разменихме си няколко думи, той ми даде своя фланелка и си направихме обща снимка. Тогава той ми каза на сръбски език: “Не се предавай и продължавай напред”. Той написа същото послание и на фланелката, която ми даде. Това ме развълнува. По време на последния мач и след него ние не си говорихме. Те загубиха и затова аз не исках да отида при него. Знам какво е да загубиш. Това определено не е приятно и имайки предвид, че познавам доста от играчите на Милан, не исках да безпокоя никого”, коментира той в интервю за Telegraf.rs.

Още от Футбол свят

Виж всички