От Швейцария спазиха обещанието си към Северна Ирландия

От Швейцария спазиха обещанието си към Северна Ирландия

Швейцария държи на думата си и почерпи Северна Ирландия с 9,3 килограма шоколад. Футболната асоциация на Северна Ирландия скоро ще получи подарък от Швейцария. Швейцарците спечелиха група C миналата седмица и по този начин се класират директно за Световното първенство догодина в Катар. Но това стана благодарение на Северна Ирландия, които удържаха 0:0 срещу Италия у дома си по същото време, когато швейцарците биха България с 4:0.

Мурат Якин: Ще пратя много швейцарски шоколади в Северна Ирландия
Мурат Якин: Ще пратя много швейцарски шоколади в Северна Ирландия

Швейцарците споделиха в социалните мрежи видео, в което треньорът на националния отбор Мурат Якин опакова подаръка за Белфаст и трябва да пристигне до началото на декември. Видеото в туитър-канала на швейцарския национален отбор е публикувано видеото, на което се вижда как Мурат Якин подрежда шоколадите в кашон, намира адреса на Ирландската футболна асоциация в интернет, пише Сладки благодарности на картичка и се подписва. След това запечатва кашона и го отнася към куриера.

Сега селекцията на Йън Бараклъф ще получи 9,3 килограма швейцарски шоколад. 9,3 килограма, защото европейският шампион Италия не можа да отбележи за 93 минути на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст. Обещанието от Мурат Якин беше направено веднага след мача с България в изблик на радост. На тържествата след 4:0 срещу България гръмко се пя и "Sweet Caroline" в ресторанта - хитът, който е незаменим за северноирландските запалянковци по време на международните мачове.

Още от Футбол свят

Виж всички