Гледай на живо

БФСки, Алберт Попов и Радослав Янков представят приоритетите за новия състезателен сезон

Волейболните отбори на Левски с лекции по история

Волейболните отбори на  Левски с лекции по история

Волейболният Левски стартира официално инициатива за обогатяване и на познанията на своите състезатели при подрастващите. От тази седмица "сините" волейболисти започнаха да посещават лекции, организирани от сдружение "Българска История".

Марио Мишев и колегите му поднасят по един неповторим и вдъхновяващ начин историческите събития и личностния принос в българското развитие. Лекциите са микс от впечатляващи визуализации и синтезирано представяне на фактологията.

По инициатива на съпредседателя на Левски Давид Давидов, който е и вицепрезидент на БФВолейбол, през лятото три национални отбора (момчета до 17, юноши до 19 и младежи до 21 години) имаха подобни лекции преди старта на своите първенства.

Сега партньорството между "Българска история" и Левски включва общо 10 лекции в рамките на 5 месеца. Те ще бъдат посетени от всички отбори на клуба на възраст между 14 и 19 години. Първите се състояха вчера и волейболистите ни бяха впечатлени.

"За нашия екип бе изключителна чест да получи покана от ръководството на "Левски" за провеждане на уроци по родолюбие пред техните млади спортни таланти", заяви Мишев.

"Предстоят ни 10 срещи, в рамките на които подрастващите ще научат биографиите на редица бележити личности като кап. Димитър Списаревски, ген. Иван Колев, инж. Иван Иванов и други. Няма да бъдат подминати и ключови събитията от историята ни, като Възраждането и войните за национално обединение", добави лекторът.

Мишев изрази надежда, че чрез силата на добрия разказ и предимствата на аудио-визуалното представяне ще успее да запали искрата на родолюбието у тези талантливи момчета и момичета.

"Защото България има нужда от млади хора, познаващи нейната история", убеден е един от основателите на стружението.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички