Денис Карягин: Опитвам се да ставам по-добър всеки ден и след всяка тренировка

Денис Карягин: Опитвам се да ставам по-добър всеки ден и след всяка тренировка

Един от най-талантливите ни волейболисти - Денис Карягин заслужи вниманието на Европейската конфедерация - CEV след доброто си представяне с националния ни отбор U21 на изминалото Световно първенство по-рано тази година. След това реализира и първия международен трансфер - в италианската Суперлига, като облече фланелката на Веро Волей (Монца).

Алекс Грозданов, Денис Карягин, Веро Волей Монца

Ето какво написаха от CEV за нашето момче и неговият волейболен път:

CEV: Следващото голямо име във волейбола - Денис Карягин
CEV: Следващото голямо име във волейбола - Денис Карягин

Българинът Денис Карягин направи първите си стъпки в международния волейбол този сезон, играейки за Веро Волей Монца.

Смятан от мнозина в родната си България за страхотен талант, навършилият 19 години през септември Карягин, бе от лидерите на националния отбор за мъже под 21 години на световното първенство, което се проведе в Италия и България. Въпреки че отборът завърши без медали (шесто място), родните волейболисти дадоха да се разбере, че бъдещето на това поколение е светло.

Денис Карягин

Преди да се присъедини към Веро Волей (Монца), Денис бе част от вицешампиона на България Нефтохимик 2010 (Бургас). Там той прекара три сезона, ставайки един от лидерите на отбора. С тима Карягин спечели всички трофеи в страната, а също така дебютира и в Шампионската лига. Това е и единственият отбор, в който Денис е играл преди трансфера.

Денис Карягин

„Започнах да тренирам волейбол, когато бях на 9 години. Тогава се занимавах с футбол, но баща ми беше помощник-треньор на Нефтохимик. Спомням си как ме взе от училище и ме заведе в спортната зала, където гледах тренировките и мачовете. Харесаха ми емоциите на терена и така започна всичко при мен”, споделя Денис.

Професионалният спорт е в кръвта на Карягин, тъй като баща му Виктор е бивш волейболист, който се е състезавал за Нефтохимик, а майка му Елеонора е бивша баскетболистка - шампион на България.

Денис Карягин

Семейството е важно за младия български играч и той попива всичко от опита на родителите си. Получавайки съвети от тях, Денис винаги подчертава, че може би най-значимото, което баща му го е научил, е никога да не се отказва и да продължава да опитва.

Денис Карягин, Любо Ганев, Самуил Вълчинов

През лятото на 2021 г. Карягин дебютира с мъжкия национален отбор на България във Волейболната лига на нациите, като бе рамо до рамо с българската звезда Цветан Соколов и други опитни състезатели. 

Сега целият му фокус е върху Монца.

„Вярвам, че се адаптирах добре, въпреки че в самото начало беше трудно – нещата тук се правят по различен начин, така че имах нужда от време. Надявам се, че ще дам всичко от себе си за развитието си - основната ми цел е да помогна на отбора.”

Денис Карягин

За да направи това, един от най-добрите български таланти предприема нещата стъпка по стъпка.

„Опитвам се да ставам по-добър всеки ден и след всяка тренировка. Разбира се, хубаво е, че хората ме смятат за обещаващ играч - това означава, че уважават работата ми и наистина има голямо значение”, завършва младият талант.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички