Пиоли: Надявам се да остана възможно най-дълго в Милан

Пиоли: Надявам се да остана възможно най-дълго в Милан

Наставникът на Милан Стефано Пиоли беше удостоен с тазгодишното издание на наградата “Нилс Лидхолм”, която се връчва за джентълменско поведение в спорта. При получаването на приза специалистът коментира своя треньорски подход и потенциала, с който разполага неговият отбор. 

“Много съм горд да получа тази награда, тъй като Нилс представляваше елегантност, стил и мъдрост, като беше джентълмен и на терена, и извън него. Той ни предаде толкова много ценности и по своя скромен начин аз се опитвам да сторя същото. В Милан започнахме нашето пътуване преди две години и се надявам скоро да оберем плодовете на нашия труд, но това отнема време. Мисля, че най-важното нещо за един треньор е винаги да бъде себе си. Аз влагам всичко от себе си в своята работа, като не е лесно да се намери баланс във футбола. 

Този състав на Милан е млад, но разполага с достатъчно време, за да се развие и да допуска грешки, за да премине на следващото ниво. Милан е голям клуб и се надявам да остана възможно най-дълго тук. Имах позитивно усещане още от първия ден, като в клуба изградихме чудесни взаимоотношения. Всички работим в една и съща насока, това е фундаментално. Би било приятно в бъдеще да стана селекционер на Италия, но в момента искам да прекарвам всеки ден на тренировъчното игрище”, заяви Пиоли в своята реч.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Още от Футбол свят

Виж всички