Филип Лаам с коментар за Евро 2024

Филип Лаам с коментар за Евро 2024

Европейското първенство по футбол в Германия няма да излезе скъпо и ще докаже на спортния свят, че големите турнири и ограничените разходи могат да вървят ръка за ръка. Това обяви бившият национал и директор на организационния комитет на Евро 2024 Филип Лам.

"Искаме да покажем, че големите турнири могат да бъдат провеждани без огромни разходи. Това се случва, когато те са планирани по правилния начин. Ние (германците) по природа се стараем да бъдем възможно най-ефективни и точно това стои зад всяко наше решение", каза той по време на конференция в Кобленц.

Посланикът на Евро 2024 Селия Сасич заяви, че организаторите на турнира ще приемат идеи "от абсолютно всеки германски гражданин". Баварският вътрешен министър Йоахим Херман добави: "Нямаме намерение да строим огромни стадиони извън градовете, а ще използваме спортните съоръжения, които и сега са в употреба. Не искаме да изглеждаме като някакви германски всезнайковци, но според нас големите спортни турнири могат да бъдат провеждани в хармония с околната среда".

Европейското първенство ще бъде проведено в десет германски града, сред които Берлин, Мюнхен и Дортмунд.

Още от Футбол свят

Виж всички