Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Балкан (Ботевград)

Пиоли: Беше трудно, но не се огънахме

Милан направи най-добрия си старт в Серия “А” от 67 години и треньорът Стефано Пиоли няма как да не е горд с футболистите. След победата над Торино (1:0) той призна, че мачът е бил много труден, но отборът за пореден път е демонстрирал ментална устойчивост. 

“Изиграхме 4 мача за 10 дни, а възможностите за ротации бяха силно ограничени. Освен това, Торино не е никак лесен съперник. В края ни притисниха и трябваше да се браним, но постигнахме целта си. Оценявам стореното от момчетата. Второто полувреме наистина беше трудно, но останахме като юмрук и не се огънахме”, каза Пиоли. 

“Не създадохме достатъчно пространства за включвания на крайните бранители, но, както казах, Торино е много агресивен отбор, който ни затрудни максимално. Контузиите са проблем, но клубът положи много усилия, за да имаме равностоен и балансиран състав. Съжалявам, че не можах да дам почивка на Рафаел Леао”, подчерта наставникът на “росонерите”. 

“Очаквам в следващите мачове да играем по-привлекателно, защото противниците в тях имат различен стил от този на Торино, Верона и Болоня. Рома има приятен стил и ни чака вълнуващ двубой през уикенда”, прогнозира Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички