Верстапен след победата в САЩ: Не бях сигурен, че ще успеем

Макс Верстапен заяви, че не е бил убеден дали агресивната стратегия на Ред Бул ще проработи и наистина ще му помогне да победи Люис Хамилтън в Гран При на САЩ снощи. Макс изгуби лидерската си позиция още на старта, когато Люис го атакува в първи завой, но след това си я върна с перфектно избрана стратегия за спиранията в бокса. 

Пилотът на Мерцедес влезе три обиколки след холандеца и това му позволи да заплаши Ред Бул в края на втория стинт, но Биковете реагираха бързо и викнаха пилота си за втори бокс в 29-ата обиколка. Така Верстапен имаше достатъчно добри гуми до финала, макар заплахата от Мерцедес да беше сериозна в последните две обиколки в Остин.

Верстапен удържа атаката на Хамилтън и спечели много важна победа в битката за титлата в САЩ
Верстапен удържа атаката на Хамилтън и спечели много важна победа в битката за титлата в САЩ

“Изгубихме старта и затова трябваше да опитаме нещо по-различно. Тук износването на гумите е значително и подходихме агресивно", сподели Макс след финала.

"Не бях сигурен, че това ще проработи и ще успеем, но ето че стана. Последните няколко обиколки бяха много забавни. Страшно сме доволни от резултата”, завърши водачът в класирането при пилотите. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти