Марек събра плеяда волейболни наследници, двама в мъжкия отбор

Марек събра плеяда волейболни наследници, двама в мъжкия отбор

Волейболният Марек (Дупница) събра в своята школа наследниците на някои от най-големите ни волейболни звезди и бивши национали в близкото минало. Сред редиците на дупничани, в различните възрастово формации, тренират и се развиват синовете на Димо Тонев, Виктор Карагьозов, Петър Узунов, Костадин Стойков и Христо Запрянов.

Двама от тях Никола Карагьозов и Георги Тонев вече са в редиците на мъжкия отбор на Марек, като от този сезон ще се изявяват в елитната ни група Супер Волей. Те са и най-големи, като са родени през 2004 година, играят също и за старша възраст. Никола Карагьозов върви по стъпките на баща си Виктор и е разпределител. За настоящия шампионат той ще бъде втори разпределител при мъжете и първи при юношите до 20 години. Георги Тонев за разлика от баща си се изявява като посрещач. Титуляр е при юношите и едно от младите пъпълнения при мъжете. Двамата ще направят своя официлен дебют в Супер Волей днес пред собствена публика в мача срещу Пирин (Разлог).

Константинос Узунов и Ивайло Стойков са по-малки, родени през 2006 година. Те също вървят по стъпките на своте бащи, като Константинос е централен блокировач като Петър Узунов, а Ивайло е посрещач като Коце Стойков. Двамата са едни от перспективните волейболисти на Марек. Изявяват като титуляри при кадетите, играят и при юношите до 20 години.

Най-малък е наследникът на Христо Запрянов – Владимир Запрянов. Той е роден през 2007 година. За разлика от баща си се изявява на поста диагонал и също е основен играч в своята възрастова категория.

Бившият ни национал Петър Узунов често може да бъде видян в Дупница, като не само следи развитието на своя наследник, но и помага на клуба със своите умения и знания.

"Избрах Марек за развитие на Коко, защото в Дупница е една от добрите школи у нас. Познавам всички треньори, играл съм с тях, смятам, че са много добри специалисти. Условията също са много добри. Училището е близо, залата също, всичко е накуп, горе-долу като спортно училище", коментира за BGvolleyball.com Петър Узунов.

"Често съм в Дупница. Следя тренировките на подрастващите, а когато мога и когато имат нужда, винаги съм насреща и помагам в тренировъчния процес. Това ми доставя удоволствие и допринасям с каквото мога за развитието на младите волейболисти", допълни още бившият национал, който има и треньорска практика, като бе начело на Апоел (Никозия).

"Фактът, че едни от най-изявените волейболисти от миналото избраха Марек за своите деца, говори красноречиво за нашия клуб. Смятам, че имаме една от най-добрите детско-юношески школи в България. Едно от предимствата ни е, че даваме път на младите състезатели и работим с тях. Внедряваме ги в мъжкия отбор, предоставаме им възможност за развитие и затова ставаме притегателна сила за много подрастващи. Също така предоставяме много добри условия за учене и тренировки, като интересът към нашата школа е голям. Особено този сезон има голям наплив от желаещи да тренират при нас. Затова работим за разширяване, освен зала „Спортна“ търсим и други варианти за тренировъчня процес при подрастващите", коментира за мениджърът на Марек Людмил Найденов.

Той смята, че преминаването на Виктор Карагьозов на поста главен треньор на школата е много удачен избор. "Карагьозов работи много добре с младите волейболисти. Сега ще може да се съсредоточи изцяло върху тяхната подготовка и изграждането им като играчи, а това ще доведе до още по-добро развитие на школата ни. През този сезон целта ни е да класираме всички юношески отбори на държавни финали", допълни още Людмил Найденов.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички