Играч на Марек подписа в Италия

Играч на Марек подписа в Италия

Втори изходящ трансфер в посока чужбина е на път да осъществи „Марек Юнион-Ивкони“. Диагоналът Илиян Преспов ще играе в Италия през следващия сезон с опция да продължи и догодина. Той бе привлечен преди 2 години в Дупница от столичния „Славия“, успя да направи силни мачове и закономерно привлече погледите на мениджърите. Той ще подсили стягащия селекция за атака на А2 отбор на „Франко Тигано“. 

„Илиян се договори за условията си, уточнили сме и параметрите между клубовете за постоянен трансфер, а не преотстъпване. Той е на 23 години и сега е времето да опита да развие още повече потенциала си в чужбина, а аз не се съмнявам, че ще успее. Пожелаваме му успех“, лаконичен бе клубният мениджър Людмил Найденов.

На поста диагонал в Дупница ще разчитат на опитния левичар Димитър Дулчев и юношеския 16-годишен национал Георги Бъчваров. Италианците също обявиха трансфера на Преспов, който позира с екипа на новия си клуб. 

„Ще направя всичко възможно, за да направя отбора по-силен. Говорих вече с момчетата от отбора, целта на всички е една – спечелване на шампионата. Ще дам всичко от себе си, за да бъда максимално полезен. Започвам да уча италиански, който е много красив език и се надявам на помощ в началото от клуба“, лаконичен бе Преспов пред официалната страница на „Франко“.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички