Мария Гроздева влиза в битка за шеф в Европейската конфедерация по стрелба

Мария Гроздева влиза в битка за шеф в Европейската конфедерация по стрелба

Президентът на Българския стрелкови съюз (БСС) Мария Гроздева влиза в битка за член на Президиума на европейската конфедерация по стрелба (ESC). Двукратната олимпийска шампионка е номинирана лично от настоящия генерален секретар на организацията Александър Ратнер. Легендата ще спори с още над 20 кандидати за едно от 11-те места в управленския орган на централата.

Голямата Мария Гроздева: Чаках този момент с радост! Участвах силно мотивирана в Токио 🇧🇬
Голямата Мария Гроздева: Чаках този момент с радост! Участвах силно мотивирана в Токио 🇧🇬

Изборът ще бъде направен по време на предстоящата в следващите няколко дни 28-а генерална асамблея на ESC в Ларнака (Кипър). На нея членовете на европейската централа ще гласуват за нов президент, вицепрезиденти, членове на Президиума и др.

Освен това по време на асамблеята ще бъдат определени домакините на европейските първенства през 2024 г. и 2025 г. Мария вече е в Кипър, а от Българския стрелкови съюз са убедени, че тя ще бъде избрана в ръководния орган на европейската конфедерация, разкрива сайтът monitor.bg.

Междувременно сребърната медалистка от олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова се подготвя усилено за участие в последния си турнир за този сезон - Купата на президента в Полша, в който ще участват 8-те най-добри състезатели в света във всяка категория в стрелбата. Състезанието във Вроцлав е от 3 до 10 ноември. Костадинова в момента е под №2 в световната ранглиста при жените и в двете си дисциплини - 10 м въздушен пистолет и 25 м спортен пистолет.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти