Гледай на живо

ВАР помогна на ЦСКА 1948 за победа срещу Берое - Отзивите след 1:0

Джиджи Бекали забрани на футболистите на ФКСБ да се ваксинират

Джиджи Бекали забрани на футболистите на ФКСБ да се ваксинират

Собственикът на румънския гранд ФКСБ Джиджи Бекали забрани на играчите от тима да се ваксинират срещу COVID-19. Той е твърдо против въведеното правило ваксинираните футболисти да могат да играят без да си правят тестове. 

“Ако пред мен има ваксина и пистолет и трябва да избера едното, ще предпочета да ме застрелят. Във ФКС няма да има ваксинация”, отсече Бекали. 

“Съгласно праивлата, ваксинираните играчи могат да излизат на терена без да са се тествали преди това. Което означава, че те може да са заразени, но няма как да разберем, ако не се направят тест. А ако си заразен с коронавирус, рискуваш да получиш сърдечен удар заради натоварванията по време на мач. Някой може да умре на терена и кой ще е виновен тогава? Никой. Подадох жалба срещу решението на министерството. Искам да защитя футболистите и преди всеки мач те да бъдат тествани”, обясни по-подробно Бекали. 

Кешерю наказа отбора на Чандъров (видео)
Кешерю наказа отбора на Чандъров (видео)

Ексцентричният бос добави, че само Константин Будеску и още един или двама играчи на ФКСБ са ваксинирани. 

“Не съм им забранявал да се ваксинират, но те са наясно с мнението ми, както и с това, че е добре да се съобразяват с шефа си”, каза още Бекали.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти