Селекционерът на Белгия оспори дузпата за Италия

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не остана много разочарован, че отборът му завърши на четвърто място във финалния турнир на Лигата на нациите. Тимът първо загуби с 2:3 от Франция на полуфиналите, а днес отстъпи и на Италия с 1:2 в срещата за трето място.

"През първото полувреме на полуфинала с Франция показахме това, което сме работили с играчите през последните 3 години", каза испанецът. - Ако сравните този мач със срещата с Франция от 2018 година, то разликата е много голяма. Сега сме длъжни да се учим да контролираме играта както в защита, така и в нападение. Участието на финалния турнир на Лигата на нациите ще ни помогне да се опитаме да осъществим целите си за следващата година".

Наставникът смята, че отборът му е бил ощетен срещу “адзурите” с решението да се отсъди дузпа. Според него нарушение не е имало и съдията е бил длъжен да се възползва от ВАР при спорното положение с единоборството между Кастан и Киеза. “Когато ВАР беше използван в полуфинала ни (за да отмени вероятно победен гол на Лукаку - бел.ред)., ние останахме разочаровани. Но защо технологията не влезе в употреба и днес, когато арбитърът имаше нужда от това?”, попита Мартинес. 

Роберто Мартинес коментира слуховете за Барселона
Роберто Мартинес коментира слуховете за Барселона

Още от Футбол свят

Виж всички