Гледай на живо

ВАР помогна на ЦСКА 1948 за победа срещу Берое - Отзивите след 1:0

Странни указания на селекционера! Ето как е трябвало да обърнем Литва за 45 минути

Защитникът на България Петко Христов направи любопитен коментар относно указанията на националния селекционер Ясен Петров, които той е дал на полувремето в мача срещу Литва.

Тогава трикольорите губеха с 0:1, а в крайна сметка световната квалификация завърши 3:1 в полза на Литва.

Специалистът е казал на “лъвовете” да продължават в същия дух, но да стъпват малко по-здраво, защото съперникът ще се измори. Това обаче не се случи, тъй като Литва показа далеч по-добра физическа подготовка и в края на двубоя вкара два гола в българската врата, като преди това техен състезател нацели и напречната греда.

“Играта не ни се получи. Разигравахме топката, стигахме до една част, където я губехме. Всяка втора топка беше тяхна. Имаше центриране, което ни надскочиха и ни вкараха гол. При първия гол - контраатака след наша грешка и ни вкараха. При втория - взимам първа топка, пада на земята, те я печелят и ни вкараха. Сами се бихме.

На полувремето Ясен Петров ни каза да продължаваме в същия дух. Да стъпваме малко по-здраво в единоборствата, да търсим външните хора, защото те ще се изморят. Нищо не се получи”, коментира Христов.

Още от БГ Футбол

Виж всички