Гледай на живо

Наско Сираков, Станимир Стоилов и Иво Ивков с призив към феновете на Левски

Иван Русев и Илиян Стойнов достигнаха до четвъртфиналите

Иван Русев и Илиян Стойнов достигнаха до четвъртфиналите

Поставените под номер 4 в схемата Иван Русев и Илиян Стойнов се класираха на четвъртфиналите на Открития международен шампионат на България по бадминтон, който се провежда в столичната зала "Европа". Българите победиха квалификантите Цзя Вей Тан и Мин Кан Тан от Малайзия с 18:21, 21:17, 21:15 за 49 минути. Следващите им съперници са Шън И Лау и Бо И Ли от Малайзия. 

България ще има четвъртфиналисти още на смесени двойки, на сингъл мъже и сънгъл жени. На смесени двойки поставените под номер 2 в схемата Илиян Стойнов и Христомира Поповска излизат утре срещу датчаните Кристиан Кремер и Амели Сесил Кудск в спор за място на полуфиналите. 

Петима българи са 1/4-финалисти на Открития международен шампионат на България по бадминтон
Петима българи са 1/4-финалисти на Открития международен шампионат на България по бадминтон

На сингъл жени европейската шампионка за девойки до 17 години Калояна Налбантова ще играе срещу Клара Ласо от Белгия. На сингъл мъже номер 5 Даниел Николов и номер 6 Иван Русев продължават на четвъртфиналите. Николов победи германеца Бриан Холчке с 21:6, 17:21, 21:17 за 54 минути и в следващия кръг ще играе срещу поляка Матеуш Даниелак. Русев надделя в драматичен двубой над Жулиен Шейвилер от Швейцария с 21:19, 14:21, 21:16 за 61 минути. Утре той среща номер 3 Емре Лале (Турция) в спор за място на полуфиналите. 

На двойки жени Таня Иванова и Гергана Павлова загубиха във втория кръг от Йозге Байрак и Бюшра Юнлю от Турция със 17:21, 16:21 за 27 минути. Четвъртфиналните срещи започват в събота от 10.00 часа в зала "Европа".

Снимка: bfbadminton.bg

Още от Други спортове

Виж всички