Ювентус иска директор от Лацио

Ювентус иска директор от Лацио

Ръководството на Ювентус обмисля да привлече в редиците си спортния директор на Лацио Игли Таре. Договорът на бившия албански нападател изтича през 2023 година. Той е харесван от президента Андреа Аниели, който е впечатлен от работата му при "Орлите" в последните години.

Таре бе назначен в Лацио през 2009 година и успя да изгради доста боеспособен състав с малко средства. Той доведе на "Олимпико" играчи от калибъра на Сергей Милинкович-Савич, Чиро Имобиле и Луис Алберто.

В момента за трансферите в Ювентус отговаря Федерико Керубини. Той бе назначен на мястото на напусналия Фабио Паратичи, след като преди това бе негов помощник. Той обаче може и да не остане дълго на поста си.

Аниели харесва факта, че Таре познава добре международния футбол и умее да намира таланти на различни места по света. Освен това той е впечатлен как директорът на Лацио привлича млади играчи, които клубът да развива и след това да продава за сериозни суми.

На този етап от Ювентус не смятат да отправят оферта към Лацио за Таре, а по-скоро ще изчакат договорът му да изтече след две години, след което да го вземат в редиците си.

Още от Футбол свят

Виж всички