Външният министър на Чехия иска извинение от шотландски футболен шеф

Външният министър на Чехия иска извинение от шотландски футболен шеф

Расисткият скандал по време на двубоя от Лига Европа между Спарта (Прага) и Рейнджърс на стадион “Летна” придоби и дипломатически оттенък. Външният министър на Чехия Якуб Кулганек поиска извинение от съветника къв Шотландската футболна асоциация Марвин Бартли за коментара му в Туитър след срещата. Припомняме, че на трибуните не бяха допуснати фенове, но вместо това имаше 10 000 ученици на възраст до 14 години, които посрещаха с освирквания всяко отиграване на топката от страна на играча на Рейнджър Глен Камара. 

Стивън Джерард не е учуден от обидите към Камара в Прага
Стивън Джерард не е учуден от обидите към Камара в Прага

“Най-лошото се случи в Прага. Не съм изненадан. Вината не е в децата, които повтарят това, което правят или поощряват възрастните. Какви възможности имат пред себе си, когато се намират в купа с гнили плодове?”, написа Бартли, като приложи снимка на гнила ягода. 

“Разбирам, че спортните събития предизвикват емоции, които излизат извън техните предели. Но всичко си има граници и не трябва да се допуска отправянето на ксенофобски обиди към непълнолетни деца. Затова искам извинение от човека, който сравни чешките деца с гнили плодове. Днес извиках посланика на страната, за да му изясня какво искам от Шотландската футболна асоциация”, коментира Кулганек.

Още от Футбол свят

Виж всички