Стивън Джерард не е учуден от обидите към Камара в Прага

Стивън Джерард не е учуден от обидите към Камара в Прага

Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард заяви, че е разочарован, но не и изненадан от обидите към халфа на тима му Глен Камара, които са дошли от публиката, съставена предимно от ученици, при загубата на шотландците с 0:1 от Спарта Прага в мач от Лига Европа. 

През март тази година Камара се оплака, че е бил обиждан на расистка основа от футболиста на Славия Прага Онджей Кудела и УЕФА наказа чешкия национал да не играе в 10 мача. Въпреки това Камара бе обиждан и в четвъртък вечер на стадион "Летна", който първо УЕФА затвори за публика заради поведението на феновете на Спарта към футболиста на Монако Арелиен Тшуамени в квалификациите за Шампионската лига, но след това реши, че ще пусне 10 000 деца на трибуните. Обидите стигнаха пика си през второто полувреме, когато Камара бе изгонен. 

Мартин Минчев и Спарта се справиха с шампиона на Шотландия
Мартин Минчев и Спарта се справиха с шампиона на Шотландия

"Ако това са фактите и това е истината, съм крайно разочарован, но е и изненадан. Но ми трябва потвърждение, преди да коментирам", каза Джерард след мача, който призна, че по време на срещата не е разбрал, че Камара е бил обиждан. "Не само аз, но и всеки човек по света иска повече и по-тежки наказания за расистко поведение. Това трябва да се изкорени. Но докато властите не се заемат с този проблем, ще говорим по този въпрос още дълго време", каза още мениджърът.

Още от Футбол свят

Виж всички