Австралия и Ирак ще играят световните си квалификации в Катар

Австралия и Ирак ще играят световните си квалификации в Катар

Азиатската футболна конфедерация (АФК) обяви днес, че отборите на Австралия и Ирак ще приемат съперниците си в Световните квалификации на стадиони в Доха, Катар

ФИФА е информирана за казуса и е приела становището. Австралия няма как да приеме отборите у дома си заради стриктните правила за карантина, които са наложени от местното правителство за всички влизащи в страната. Поради същите COVID-причини австралийците и до момента търсеха стадиони в други държави за своите домакински срещи. 

Съвсем друга е причината за мачовете на Ирак- страна с крайно нестабилна политическа ситуация, но пък отборът им е достигнал до третия кръг на квалификациите в зона Азия. Австралия води в група В на третия кръг с 6 точки и на 7-и октомври на стадион Халифа Интернешънъл ще приеме отбора на Оман. 

В група А на същата дата на същия стадион, но четири часа по-рано, ще се играе срещата между Ирак и Ливан. И двата отбора са с по една точка от първите си два мача и поражение в тази среща може да означава край на надеждите за участие на Мондиала.

Още от Футбол свят

Виж всички