Самуил Вълчинов: Показахме мъжка игра, вярвам в отбора ни

Самуил Вълчинов: Показахме мъжка игра, вярвам в отбора ни

Самуил Вълчинов и Александър Николов бяха най-резултатни за България при загубата от Полша с 1:3, като отбелязаха по 14 точки. Това бе последна среща от първата групова фаза на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г.

 Двата тима си бяха осигурили участие в Топ 8 още преди мача помежду си. Във втората групова фаза, в която ще се определи кои отбори продължават към полуфиналите и битката за медалите и кои ще спорят за 5-о - 8-о място, освен България и Полша са още Бразилия и Русия.

България взе гейм на Полша в мач без значение на СП в София 🏐
България взе гейм на Полша в мач без значение на СП в София 🏐

„Борихме се до последно и показахме мъжка игра, въпреки че ни водиха в отделните геймове. Гледаме напред към следващата стъпка. Мач с мач не си прилича. Аз вярвам в отбора ни и съм обнадежден, че ще се справим. За фаворити вече не може да се говори. Всеки може да победи всеки и това ще се види в мачовете. Поляците може да бъдат победени. Само малко трябва да подобрим играта си и ще ги победим“, заяви след срещата Самуил Вълчинов.

Самуил Вълчинов

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички