Найден Найденов: Всички следващи наши съперници са на високо ниво

Селекционерът на България Найден Найденов коментира загубата с 1:3 гейма от Полша в последната среща от първата групова фаза на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. Двата тима си бяха осигурили участие в Топ 8 още преди мача помежду си. Във втората групова фаза, в която ще се определи кои отбори продължават към полуфиналите и битката за медалите и кои ще спорят за 5-о - 8-о място, освен България и Полша са още Бразилия и Русия.

България взе гейм на Полша в мач без значение на СП в София 🏐
България взе гейм на Полша в мач без значение на СП в София 🏐

"Всеки такъв мач е много голям урок за нас. Учим се във всяко отношение. Това беше добър мач с много хубави неща, опитахме няколко различни варианта с други момчета. Макар че започвахме тежко всеки гейм, показвахме характер. Може да се поучим много от този мач за следващия. Позитивното е, че се борихме. Имаше невероятни неща, правилно отиграни ситуации. Просто не можахме да си изработим трудните топки - тези, които трябваше да обработим по по-добрия начин, за да може да реализираме контраатака. Там имахме малко пропуски. Съперникът ни обаче успяваше да го направи - всяка топка, където и да се намираше, успяваха да я отиграят така, че нападателят да я атакува и да работи с блокадата. Ако успеем още малко да бъдем по-прецизни в тези ситуации, самочувствието на отбора ще се вдигне доста", заяви Найден Найденов за двубоя с поляците.

Самуил Вълчинов: Поляците могат да бъдат победени! Не са нищо особено 🏐
Самуил Вълчинов: Поляците могат да бъдат победени! Не са нищо особено 🏐

Относно предстоящия мач с Русия в понеделник и изобщо за трите срещи от следващата фаза той обяви, че иска нещо просто: "Очаквам да играем добре. Това е."

За съперниците в предстоящите битки сподели: "Всички са на високо ниво. Видяхме и в контролните срещи, и по време на първата групова фаза. Сериозни отбори. Трябва да се играе на максимална концентрация, със самочувствие и увереност срещу тях. И колкото по-малко грешки се допускат, толкова по-добре."

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички