Пиоли: Очакванията се покачиха, но можем да се справим

Стефано Пиоли беше много доволен след успеха на неговия Милан над Специя (2:1). Опитният специалист изтъкна прогреса на тима по отношение на характера и волята за победа, а освен това коментира представянето на младия Даниел Малдини, който се разписа в дебюта си като титуляр и продължи славната традиция на фамилията си. 

“Играхме добре, но не много добре. Най-важното е, че постигнахме желания резултат и показахме дух. Ние сме млад отбор, но футболистите вярват в себе си и в начина, по който искаме да изглеждаме на терена. Не трябва да губим жертвоготовността си. Целта е да осъзнаем, че всеки мач може да бъде спечелен. Сега напрежението и очакванията към нас са по-високи, но можем да се справим”, каза Пиоли. 

Милан грабна победата в края, паметно участие и гол с марка "Малдини"
Милан грабна победата в края, паметно участие и гол с марка "Малдини"

“В началото не успявахме да използваме свободните пространства, но с напредването на времето установихме контрол върху мача. Бях притеснен, защото теренът на Специя е малък и не е подходящ за нашия стил. Изстрадахме победата и още веднъж показахме ментална сила, което е доказателство, че вече сме по-мъдри”, отбеляза наставникът на Милан

Каква история
Каква история

Даниел Малдини притежава талант. Той е техничен, има визия за играта, но трябва да е по-бърз при взимането на решения. Бурабия го пазеше много плътно и затова беше важно да направим така, че за Малдини да се откриват повече пространства. Преди година той игра като фалшива деветка срещу Рио Аве, но днес беше истинският му първи старт. Сигурен съм, че занапред ще прогресира”, заяви Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички