Камерун отказа участие на Световното първенство по волейбол за младежи до 21 години в София

Националният отбор на Камерун отказа участие на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години. Африканският тим беше в предварителна група D заедно с Русия, Бразилия и Канада. Това наложи FIVB да направи промяна в програмата на мачовете в София, като ще се играят по три двубоя в състезателен ден, стартирайки от 13.00 часа. Няма промяна в мачовете на България от група B, всички ще стартират спрямо предварителната програма в 19.00 часа в спортна зала "Левски София". 

Найден Найденов: Полша и Куба са много сериозни отбори! Тежко ще ни бъде, но ще дадем максимума от себе си
Найден Найденов: Полша и Куба са много сериозни отбори! Тежко ще ни бъде, но ще дадем максимума от себе си

България ще играе срещу Бахрейн в първия си двубой от Световното първенство по волейбол до 21 години в София. Срещата е на 23 септември от 19.00 часа. На 24 септември от 19.00 часа България излиза срещу Куба. На 25 септември от 19.00 часа селекцията на Найден Найденов се изправя срещу Полша. Страната ни е домакин на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 година заедно с Италия. 

Състав на България за Световното първенство по волейбол за мъже под 21 г.
Състав на България за Световното първенство по волейбол за мъже под 21 г.

Шампионатът на планетата е от 23 септември до 3 октомври. Освен двубоите от предварителна група В, в която е България, в спортна зала "Левски София" ще се играят и срещите от група D, в която останаха Русия, Бразилия и Канада, след като Камерун се отказа. Другите две групи са в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по четири тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите.

Още от Волейбол

Виж всички